Nooit meer een discussie vergeten

Ik lees veel blogs en andere sites maar ik laat zelden een reactie achter en doe nog minder mee aan (soms verhitte) discussies. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik domweg vergeet dat ik een reactie achtergelaten heb. Ik heb het korte termijn geheugen van een vlieg.Als ik geluk heb merk ik een link in mijn referers komende van een blogpost en dan herinner ik mij dat ik daar vanmorgen een reactie heb achtergelaten.

Ik heb een tijdje een systeem geprobeerd met mijn bookmarks. Maar het wordt algauw slordig en onoverzichtelijk. Iets dat ik snel heb opgegeven.

Dankzij een tip van Ine kan ik nu iets doen aan mij probleem. CoComment houdt voor mij mijn reacties bij, waar ik ze gemaakt heb en laat mij iets weten (via een plugin voor Firefox) als er nieuwe reacties zijn. Ik gebruik het nu een kleine twee weken en heb hier en daar gereageerd om te reageren, kwestie van alles eens te testen. Zeer handig tooltje, maar toch heb ik enkele opmerkingen (een mens kan nooit tevreden zijn):

  • Iets dat me meteen opviel: de 'explore' funcite. Tof, je kan kijke wie wat zegt over andere sites. Je kan kijken naar de populairste tags, de populairste sites, de populairste reageerders (lees populair als meeste reacties) maar je kan zelf niet op zoek gaan naar een specifieke site. Jammer.
  • De crawler lijkt het nog niet echt te doen. Sommige comments worden niet meteen of gewoon niet opgenomen. En het is traag. Natuurlijk helpt het dat er meer geregistreerde gebruikers zijn, zo wordt het systeem vaker verwittigd. Nu duurt het vaak tot de volgende dag eer ik weet van een reactie gemaakt net na het mijne.
  • Ook de gegevens van de site en de post waarop de reactie terugslaat worden niet altijd correct opgenomen in de database. Wat voor een slordige overzicht zorgt. Je kan natuurlijk altijd hun systeem intergeren in je site.
  • Tot slot werkt de plugin voor Firefox nog niet optimaal. Zo krijg ik bericht dat er nieuwe reacties zijn terwijl dit niet zo blijkt te zijn.

Er is dus nog wel wat werk aan de winkel. Maar zoals de meeste huidige tools van het web loopt alles nog in beta. Vloeken zal voor later zijn.

back to top