hemel en hel

Survivor smijt een stokje mijn richting uit. Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een même heb gedaan dus waarom niet. Het gaat blijkbaar om een reeks vragen uit de Humo, "tussen hemel en hel".

<!--more-->

1. Wat is voor jou het hoogste lichamelijke genot?

Wel, wandelen alleszins niet. Lopen daarentegen. Maar dan wel het als-een-losgelopen-gek variant. Een uur lang spurten tot je elk spiertje voelt en je benen spontaan beginnen te verstijven om vervolgens misselijk tot een halt te komen. Dat, en een degelijke full-body massage. Ik kan hier nog wel een aantal zaken opnoemen, maar dat zijn de voornaamste. Het zijn ook meteen twee zaken die ik te weinig doe, misschien dat ze daarom boven de rest uitsteken.

2. Wat betekent intellectueel genot voor jou?

Dit vind ik eigenlijk wel een moeilijke. Een afknapper is alleszins behandeld worden alsof je helemaal niets weet zoals in talloze reclames en het gros van Hollywood poroducties. Ik denk dat het cliché antwoord hier een goed boek is. Doe mij maar een degelijk filosofische tekst/discussie. Een film met een goed doordacht script kan mij ook wel plezieren.

3. Ken je culinaire hoogtepunten?

Ik eet graag, heel graag soms zelfs. Worst met stomp, stoofvlees met frietjes, pizza, spaghetti, macaroni (moeders recept), ribbetjes, .... Hoe simpeler het gerecht hoe beter.

4. Wat verschaft jou artistiek genot?

Foto's. Liefst in reeksen. Zoals in een museum. Maar online kan evengoed.

5. Aan wie of wat heb je een grondige hekel?

Ik kan mij naar verluidt enorm ergeren aan heel veel zaken. Onwetenheid, mensen die denken dat ze alles kunnen/mogen omdat ze geld/macht hebben, misbruik, fotoflitsen die afgaan op plaatsen waar het absoluut geen nut heeft, (positieve) discriminatie, feminisme, het gros van het politiek gebeuren, bush(ismes), (te veel) kinderen (bij mekaar), massa's .... Ik kan nog wel even doorgaan. Maar dit is eerder ergeren. Waar ik een echte hekel aan heb is blinde en onwetende haat.

6. Waar kan je van genieten?

Lui in de zetel liggen. Een goede film, boek, muziek. Een fris pintje als ik enorm veel dorst heb. Een ijsje. Een massage. Mensen kijken. Geen idee eigenlijk. Vanalles een beetje.

7. Wie of wat maakt je gelukkig?

Geen flauw idee.

8. Wat maakt je ongelukkig?

Eveneens geen flauw idee. Ik raak wel eens teleurgesteld in mezelf, niet genoeg discipline voor sommige zaken, dat soort dingen. Maar wie niet.

9. Hoe ziet je persoonlijke hemel eruit?

Voor zover ik weet is die er niet.

10. Wat lijkt jou de hel?

Zie 9.

11. Met wie wil je wel eens een onvergetelijke nacht beleven? Nationaal en Internationaal.

The one and only Scarlett Johansson. Ik hoef daar denk ik niets aan toe te voegen. Nationaal? Blèh.

Wie zich geroepen voelt mag de fakkel overnemen, doorgeven doe ik zelden.

17 augustus 2006

Ego, hel, hemel, lijstjes, stokje

back to top