Eerste Klasjes

De GVA gaat ergens deze maand een overzichtje publiceren van zowat alle eerste klasjes van de provincie Antwerpen. Een pagina's dikke bijlage van klasfoto's van 1e leerjaars. Na vorig jaar is het blijkbaar voor herhaling vatbaar. Er doen ook heel wat meer scholen mee dan vorig jaar (1200+), hiervoor hebben ze studenten nodig die van school tot school willen rijden. Je raadt het al, ik ben één van die studenten.

Een uitdaging is het niet echt. Je moet wel opletten dat ze allemaal herkenbaar op de foto staan, en dat je beeldvullend werkt, ... , alle klassieke puntjes. Niets artistiek. Maar het is wel 'gemakkelijk' geld bijverdiend.

Vrijdag, de 1e september jawel, was ik terug te vinden in Nijlen en omstreken. Welke scholen ik gedaan heb zal je in de krant moeten bekijken. Het is toch wel een beetje een aparte ervaring. Ze waren overal zeer vriendelijk en de kindjes waren laaiend enthausiast dat ze in de krant zouden komen. Er zaten er ook een aantal bij die zich supermodel waanden en ostentatief voor mijn kwamen staan in allerhande poses.

Eén niet nader genoemde school was wel een hele ervaring. Ik had eerst niet onmiddellijk door dat het gebouw waar ik op af reed een school was - kantoor, industrie ... ja; tehuis misschien; maar geen school. Toen ik naar binnen wou moest ik eerst aanbellen bij het secretariaat om mij vervolgens aan te melden. Vooraleer ik de foto's mocht gaan maken kreeg ik nog een badge mee - voor brandveiligheid, ze moeten weten wie binnen is en wie niet. Vervolgens nog even uit tekenen voor ik mocht vertrekken. Veilig, dat wel.

Iets dat me wel opgevallen is tot nu toe, en ik ga dan ook met aandrang vragen van dit zo snel mogelijk aan te passen, is dat er (van de scholen die gedaan heb) maar eentje bij was waar duidelijk aangeduid stond waar ik de directie en/of het secretariaat kon vinden. In de andere scholen was het steeds gokken of vragen als er toevallig net iemand over de speelplaats liep. Dus scholen: zet een aantal wegwijzers voor bezokers, wij zullen u eeuwig dankbaar zijn.

Waar je mij deze week kan treffen:

  • Maandag: Putte
  • Dinsdag: Heist-op-den-Berg
  • Donderdag: Duffel
  • Vrijdag: opnieuw in Nijlen

Zorg er voor dat uw kleine niet afwezig is.

3 september 2006

gva, school, Werk

back to top