Groothoek (3)

Knopjes

Ik zit er al langer op te wachten en heb er al veel over getwijfeld. Maar het is er dan toch van gekomen. Ik heb mij de Tokina 12-24mm f4 in huis gehaald. Mijn eerste ervaringen kan je terug vinden op de fotoblog.

Ik was bijna - elk uitvlucht is goed - in de buurt van Turnhout dus ben ik even langs de Belgische vestiging gereden van Fotokonijnenberg. Het ligt een beetje in een vreemde uithoek op een industrie terrein maar best wel een knappe winkel. Veel ruimte en veel spulletjes om naar te kijken. Ze hebben van die bartafels met kurkjes waar je op je gemak - samen met een verkoper - je bijna aankoop eerst even kan bekijken en testen. Aan de kant staat er ook een tafeltje met een computer waar je hun volledige online catalogus kan bekijken. Allemaal zeer proper.

Helaas kan ik niet even enthausiast zijn over de verkoper die mij geholpen heeft. Naast mij was er nog een andere man in de winkel, hij werd goed geholpen, kreeg veel uitleg en hij kreeg rustig de tijd om de producten van zijn interesse te bekijken. Mijn verkoper daarentegen was behoorlijk kortaf en bijna onbeleefd, hij had duidelijk geen tijd voor mij. Ik voelde me niet bepaald welkom. Hij maakte ook nog eens een lichtjes denigrerende opmerking over de andere klant eens hij de deur uit was tegen de andere verkoper. Blijkbaar vond mijn verkoper dat de andere klant te veel tijd nam bij het beslissen.

Jammer. Ik ben er zeker van dat had de andere verkoper mij geholpen ik met veel plezier zou terugkeren. Maar in de toekomst zal ik het bij online aankopen houden, mogelijks van andere winkels.

3 september 2006

Fotografie, fotokonijnenberg, lenzen

back to top