Pers

Ik heb mijn 'laatste' opdrachten van school gekregen. De aller laatste. Na de deadline voor mijn portretten, heb ik nog eentje te gaan en dan is het enkel nog mijn eindwerk. Spannend. Mijn laatste opdrachten zijn zogenaamde persopdrachten. De module wordt ingeleid door (ik ben zijn naam vergeten, ik zal het even moeten opzoeken).

Net zoals bij portret wordt er een paper verwacht, twee zelfs, telkens rond een voor mij inspirerende persfotograaf. De opdrachten zijn wel in orde.

De eerste is denk ik de grappigste. Op vier opeenvolgende woensdagen zullen we 's morgens op 10u een mailtje krijgen met onze opdracht. Vervolgens moeten we voor 21u enkele beelden doorsturen die voldoen aan de juiste criteria (kleur, zwart-wit, afmetingen,...). Ze willen ons stress en deadlines leren. Benieuwd wat voor opdrachten het worden. Ik zie het zo al voor mij: "Om 13u is er een huldiging aan het stadhuis van Antwerpen". Om 13u staan we daar met zijn alle 20/30.

De andere opdrachten zijn reportages:

  • Een sport of politieke reportage; beide onderwerpen liggen ver buiten mijn interesseveld. Maar het moet.
  • Een cultureel reportage; theater, dans, festival. Allemaal wel leuk.
  • Een reportage naar keuze. Ik heb hier wel al een paar ideeën maar hou jezelf vooral niet tegen als je zelf iets voorstellen hebt.

29 oktober 2006

Fotografie, opdrachten, school

back to top