Stage: de kerk door de kogel

"Allé, de kerk is door de kogel!" wist iemand mij te zeggen toen ik meedeelde dat ik besloten heb om naar India te gaan. Ik trek dus ergens in februari richting Chennai om te leven onder straatkinderen en blinden en doven, als we alles te goeie geregeld krijgen ten minste.

Ondertussen kan ik aan mijn dossier beginnen: motivatie brief, omschrijving project, enz.. Ik zal ook eens hier aan de overkant moeten passeren bij het tropisch instituut, eens navragen welke inentingen ik zoal nodig zal hebben. Verzekering, vliegtuig tickets, verblijf, ... Best wel spannend allemaal.

Ik zal ook eens moeten nadenken hoe ik mijn eindwerk inhoudelijk ga willen aanpakken, hoewel dit nogal moeilijk te plannen valt zonder te weten hoe de situatie daar is en hoe alles er zal lopen. Ik weet alleszins wel dat ik een degelijke eindrapport moet voorzien en dat er een mooi boek verwacht wordt voor bij de tentoonstelling in juni. Ik heb zelf ook nog enkele ideeën en zaken die ik graag zou doen maar meer info volgt hier nog wel over.

Ook iets waar ik eens goed over zal moeten nadenken is of ik ten eerste analoog of digitaal ga werken en ten tweede wat voor materiaal ik ga meenemen. Mijn voorkeur gaat uiteraard naar digitaal, maar ik moet gemakkelijk mijn batterijen kunnen opladen en in een plaats waar de stroom geregeld weg valt kan dit wel problematisch zijn. Ik zal dan ook een soort imagetank moeten voorzien, of genoeg geheugenkaarten. Analoog moet ik dan weer veel plaats hebben in mijn valies voor al mijn filmkes. Ook de keuze van een nieuwe fototas zal in functie van deze stage staan.

Er is dus nog veel werk aan de winkel.

back to top