Wim Kempenaers

Wim Kempenaers is in het kader van de module pers een presentatie komen geven met wat uitleg over wat persfotografie inhoudt en het leven van een persfotograaf.

Sympathieke kerel, interessante voorstelling. Hij had zowat vanalles mee van foto's om het verschil aan te tonen in kwaliteit en vereisten afhangende van de krant/tijdschrift waarvoor je op dat moment bezig bent. Zelf werkt hij voornamelijk voor Het Nieuwsblad, De Standaard en een handvol tijdschriften. De Standaard, zegt hij, hecht zich het meest aan de kwaliteit van hun foto's, krant/tijdschrift X en Y zijn niet altijd respectvol ten opzichte van hun fotografen en durven al eens zelf een crop maken dat hen beter uitkomt.

Het meest interessante waren de tips die hij meegaf bij zijn foto's. Grappig hierbij was dat bepaalde tips die hij gaf bij zijn portret foto's, de voorbije maanden afgestraft zijn bij ons. Je vraagt je dan af wie je moet geloven. De persfotograaf die als jaren goed geld verdient, of uw docenten die het toch beter weten.

Nu goed, daarnaast had hij ook al zijn materiaal bij. Als persfotograaf heb je genoeg aan een groothoek, een telelens en een flits (met flitskabel, zodat je van opzij kan inflitsen). Hij gebruikt zijn groothoek het meest. Hij is overigens recent overgestapt van Nikon naar Canon omwille van de fullframe (5D) - groot gelijk - en de lenzen die iets sneller zouden zijn - geen idee. Zijn Nikon materiaal gebruikt hij ook nog. Best, zo veel geld dat hij daar op tafel liggen had.

back to top