Vlaamse reality

Undercover Lover

Ik heb maar ergens in de laatste 4/5 afleveringen ingepikt, maar moeilijk om te volgen was het niet. Eén woord heb ik er voor: triestig. Echt triestig. Het is echt triestig dat het zo in die mensen hun hoofd zit dat je enkel door seks te hebben kan bewijzen dat je vrijgezel bent. Valt er niets te rapen bij u wordt je er uit gestemd. Mensen toch. Vooral Paco is in dat opzicht de zieligste van de hoop, ocharme Evi. Gelukkig Oh, en die Annuska, wat een vervelend schijnheilig mens met haar valse verfijndheid en dat haar partner Nick eens wat ballen kweet en dat mens dumpt.

The Block

The Block heb ik wel helemaal gevolgd. Luc en Myriam wouden bewijzen dat een 'ouder' koppel dat ook aankan maar na een paar dagen was het te veel. Line en Robyn hebben hun plaats ingenomen en hebben dat goed gedaan. Ik ben vooral fan van huun verhoogd bureau. Best een sympathiek koppel ook.

Gita en Christophe vond ik de sympathiekste. Een beetje sukkelen in het begin maar hebben als geheel toch het mooiste geleverd als je het mij vraagt. Maar goed, smaken en kleuren. Wel enorm jammer dat ze zelfs geen meerwaarde hebben gehaald, als ik het iemand gunde om te winnen waren zij het wel.

Nathalie en Werner vond ik dan weer alles behalve sympathiek. Werner alleen leek nog mee te vallen, maar Nathalie ik denk niet dat ik ooit al een vervelender karakter (en stem) gezien heb op TV. De manier waarop ze haar man geregeld kleineerde, ze voelt ze duidelijk intelligenter dan hem. Heeft ze eigenlijk iets gedaan? Hun loft vond ik wat minder (koeienvel, echt?), zeker niet het beste voor mij. De afwerking was er dan weer wel.

Filip en Dieter, goh, in het begin waren ze best wel grappig. Maar de arrogantie van vooral Dieter begon nogal snel op de zenuwen te werken. Hij is de beste in alles en weet het altijd beter. Filip leek zowat het schoothondje, ik denk niet dat hij uit eigen beweging ooit iets gezegd heeft. Geen idee of de zogenaamde homogemeenschap blij is met hun vertegenwoordiging in de media. Om het met Sanchez zijn woorden te zeggen: "ze hebben bewezen dat ze juist wel strandjanetten zijn."

De Jeugd van Tegenwoordig

Televisie naar mijn hart. Ik heb het niet zo begrepen op de huidige pubers en andere jongeren. De meesten beseffen niet hoe goed ze hebben, hebben geen respect voor anderen noch voor zichzelf, zijn verwend, verwaand en lui. Hoewel luiheid niet slecht hoeft te zijn, ik ben het zelf ook wel eens. En ja, zo oud ben ik nog niet, maar ik had dan in mijn eigen puberteit ook niet echt begrepen om de meeste medepubers. Ik was degene die opkwam - als het ging - voor de gepesten en pesters, clowns en hun publiek stiekem verachtte.

Daarom kan ik best wel genieten van dit programma. Het was heerlijk om te zien hoe ze in de eerste aflevering gekraakt werden. Stoere praat was snel gedaan. Het is ook wel triestig dat sommige van hen weten dat ze alleen maar stoer kunnen doen, ze zeggen het zelf in hun profiel. De producers hebben natuurlijk hun best gedaan om er de meest verwaande meisjes en meest stoere jongens eruit te pikken. Ik zou mij daar rot amuseren als directeur.

Het triestigste tot nu was het meisje dat voor het weekend naar huis mocht en onmiddellijk aan de fles hing. De ouders op de achtergrond waren duidelijk beschaamd, maar hadden het duidelijk ook al opgegeven. Is dat niet het probleem tegenwoordig? De ouders, slechte opvoeding? Wacht, ik mag niet oordelen, het is maar televisie. Bekijk ook het forum eens, alle deelnemer zitten er ook. Zeer leerrijk, tenminste als je door het sms taaltje en de onnoemelijke dt, ei, ij, g, ch, .. fouten kunt ploeteren. Ergerlijk. Jammer dat diezelfde pubers denken dat als ze gaan werken ze plots wel gaan kunnen schrijven.

Beauty en de Nerd

Plaatsvervangende schaamte. Iets anders heb ik er niet op te zeggen. Zowel de Beauty's als de Nerds voldoen aan hun clichébeeld. Het meest triestige aan dit programma is dat ze niet beseffen hoe belachelijk ze zichzelf maken, iets dat geldt voor de meeste reality shows.

30 november 2006

Media, reality, Samenleving, triestig, tv, vt4, vtm

back to top