Stage: praktisch

Bart gaf enkele nuttige tips voor mijn reis naar India.

Momenteel heb ik twee kaartjes van 1gb, ik heb gedacht om er nog twee bij te kopen van 2gb. Dit levert samen met de D70 zo meer dan 1000 beelden op. Maar het is mogelijk dat ik binnenkort een D200 in huis haal, naar de toekomst toe ga ik mij toch een robuuster toestel moeten aanschaffen dus kan ik het maar beter nu doen. De D70 is ondertussen toch ook al meer dan 2 jaar oud. Natuurlijk wil ik liever zo een D2X, maar daar heb ik gewoon het geld niet voor (en ze zullen over een jaartje wel iets nieuw brengen zeker?).

Om al die beelden te verzamelen zal ik een externe hardeschijf moeten meezeulen. Dure dingen ook, maar een laptop is geen optie. Mijn PowerBook ben ik niet van plan om mee te nemen, een tweede laptop is een beetje nutteloos. Maar dan nog, ik zal veel op stap zijn en dan is zo een laptop alleen maar extra gewicht.

En dan zijn er nog de zaken als lenzen, alles meenemen is ook geen optie. Neem ik een tripod mee of een monopod misschien? Alles in functie van gewicht, grootte en draagbaarheid.

De fototas is gereduceerd tot twee opties. Als schoudertas een iets duurdere Domke (F-3X super compact), als rugzak een hippe Crumpler (pretty boy back pack). De Domke heeft toch lichtjes mijn voorkeur en wel omdat ik (1) geen twee rugzakken kan dragen, de tweede rugzak is mijn valies, (2) De Domke mogelijks in mijn grote rugzak past, (3) bij temperaturen van boven de 30-40 graden een rugzak nogal onaangenaam is. Iemand een idee waar ik de Crumpler van dichtbij kan bekijken?

Naast het fotografische ben ik ook nog druk bezig met het opzoeken van goedkope logies, mogelijke contactpersonen en andere vangnetten. Ten slotte liggen er nog maar twee weken écht vast.

back to top