Shopping spree

Nieuw Speelgoed

Als je groot geld gaat uitgeven kan je het beter van de eerste keer goed doen. Rechts boven is een Hexar RF, gisteren gepikt van Manuel. Vandaag ben ik naar Konijnenberg gegaan, het was een gouden dag voor de verkoper.

Een splinternieuwe D200, en goed dat dat voelt in de hand. Op aanraden van heb ik er meteen een reserve batterij bij gekocht. Ik twijfelde nog wat over de grip, maar heb hem cadeau gekregen van de mama. Vreemd genoeg voelt het toestel lichter aan mét grip dan zonder. Het is vooral interessant omdat er AA batterijen inpassen, voor het geval ik zonder stroom zit om op te laden. De Sigma 30mm stond al even op mijn lijst en onder het motto nu we toch bezig heb ik er nog een geheugenkaartje bij gesmeten.

Een fototas heb ik ook eindelijk meegenomen. Het is een Domke geworden. F-4AF Pro. Zwart. Leuke tas, kan best veel in.

De mama die wou ook digitaal gaan. Ze is net terug van Thailand en dat heeft haar iets te veel filmkes en ontwikkeling gekost. Gezien ze al met Canon werkt was een 400D de logische keuze. Een nieuwe groothoek was ook wel nodig, de kitlenzen had ik al onderzocht en vond ik maar niets. Op mijn aanraden heeft ze een Sigma 18-50mm/F2.8 meegenomen. Uiteraard moest daar ook nog een geheugenkaart bij.

Tenslotte had ik nog een volmacht gekregen van iemand om een budgettaire compact mee te nemen. Opnieuw met een geheugenkaart.

Ja, de verkoper was tevreden. Het was een mooi uurtje. Mijn spaarpot is daarentegen serieus uitgedund. Maar we beschouwen het als een investering.

5 januari 2007

Fotografie, fotokonijnenberg, kopen

back to top