Bureau

Bureau

Mijn nieuwe werkruimte. Met de nieuwe 20" display en een nieuwe hardeschijf. Ik heb dringen een groter bureau nodig. Of misschien moet ik eens wat rommel weg doen. Maar ik heb geen plaats om al dat ander materiaal weg te zetten. Zucht. En welkom in kabelhel. Ik heb (usb) poorten te kort. Maar ik vertrouw dat draadloos spul niet, vreet dat niet batterijen? Trouwens dat kost alleen maar extra geld, geld dat ik liever aan andere zaken uitbesteed. Maar dus van links naar rechts, ongeveer:

  • Je ziet daar klein hoekje uitsteken (boven op de beschermhoes van de powerbook) van een lacie mobile drive (120 gb). Daar staan al mijn foto's van India op. Nee ik ben er nog niet echt aan begonnen.
  • Rechts ervan ligt dezelfde hardeschijf, aangesloten op de powerbook, die staat vol met reeksen foto's van voor mijn vertrek, en ondertussen ook al nieuwe reeksen die eveneens afgewerkt moeten worden. Zij het niet voor de 'opdrachtgever' dan wel voor mezelf (bv: fotoblog).
  • Links boven mijn aller eerste scherm van mijn aller eerste pc, een Philips 17" CRT uit 1999. Werkt nog prima. (Onder mijn bureau staat ook nog de pc zelf, werkt ook nog prima.
  • We schuiven op naar rechts, naast de tweede lacie, een gsm. De Sony Ericsson v630i, denk ik. Gratis gekregen. Leuk telefoontje, maar batterij gaat niet zo lang mee. Met koptelefoon, kwestie van handenvrij te kunnen bellen terwijl ik aan het werk ben. Hoewel ik tegenwoordig al eens met Skype durf te bellen.
  • Boven de telefoon, de Powerbook. Werkt nog prima, zelfs beter sinds ik zo een 30gb heb kunnen overhevelen naar de nieuwe externe schijf.
  • Nog wat naar boven staat een potje ros geld maar daarop een klok. Jawel. Met thermometer wel te verstaan. In de zomer kan het tot 35°-36° worden in dit gezellig hoekje.
  • In heb midden de nieuwe 20" display. Wat een gemak om mee te werken. Veel beter voor mijn rug ook, in plaats van zo voorover gebogen te moeten zitten aan de powerbook. Bovenop een Quickchat webcam. Lekker goedkoop. Bijna alle webcams werken trouwens op Mac mits een stukje software: macam. Dank u verkoper Fnac, ik had het anders nooit geweten.
  • Onder mijn scherm een Lacie Porsche 250gb (muziek en backup) met daarnaast een Lacie d2 extreme 500gb (foto's). Beiden aangesloten met firewire.
  • Tot slot rechts in de hoek. Een Epson Stylus R800. Een A4 photoprinterke dat nog aller hande andere formaten aankan. Ik kon niet meer tevreden zijn ware het niet dat sinds mij terugkomst al mijn foto's er te donker uit komen.

Mijn bureau zelf is een deur uit het ouderlijk huis, van voor de verbouwingen. Interessant hé!

27 april 2007

apple, bureau, computer, Ego, lacie, mac

back to top