Ja, lekker!

Maandag ben ik gaan werken op Pinkpop. Eens de andere kant van een festival. Ik stond in de gele tent, tegenover het 3fm podium, hamburgers en andere broodjes op te dienen.

Ik versta niet dat mensen gaan werken op een festival met het gedacht dat ze er dan 'gratis' naartoe kunnen. Eens het volk wakker is sta je er geen minuut stil. Ik heb niets van de muziek gehoord.

Het was voor mij de eerste keer dat ik op een festival gewerkt heb, en dan meteen bij onze Noorderburen.

Het moet wel gezegd, die Hollanders zijn behoorlijk beleefd. "Krijg/mag ik een broodje kroket van je?" Als of het allemaal van mij is en ik hen een groot plezier zou doen. En alstublief en dank u. Iets zegt mij dat wij Belgen lang niet zo vriendelijk zijn en dat we het meer vanzelfsprekend vinden dat 'die' daar staan om ons als Koningen te behandelen. Nou ja.

Nog nooit heb ik zoveel mensen met zoveel plezier saus zien kiezen. "Mag er wat knoflook op de shoarma?" Met grote ogen; "Oh ja! Lekker!".

Grappig ook, die kleine cultuur/taalverschillen, zo net over de grend. Zeg je curry ketchup denken ze dat het om twee sausen gaat, (tomaten) ketchup en curry (ketchup). Looksaus of coktail is ook te moeilijk. Knoflook of whiskey.

Oh, blijkbaar zijn 'The Kooks' een hamburger komen eten bij ons. Zomaar. Ik stond natuurlijk aan de Shoarma.

back to top