Labo

Een nieuwe stad, een nieuw labo. Ik ben al een tijdje aan het rondkijken, maar heb nog niet echt iets interessants gevonden.

In Antwerpen ging ik altijd naar Schelfhout, een beetje duurder maar goede service en kwaliteit. Plus de mogelijkheid om lambda prints te laten maken.

Als het uitkwam en ik moest ik Leuven zijn deed ik mijn foto's binnen bij Bert Verlinden. Beste prijs, beste service. Ik zal er altijd graag een ommetje voor maken om bij Bert langs te gaan. En de kwaliteit van een Fuji Labo. (Voor de mensen die mijn eindwerk gezien hebben, de prints - inclusief opkleven - komen van bij Bert).

Nu ben ik dus op zoek naar een goed labo in het Hasseltse, of omgeving. Een fietstocht door Hasselt bracht Bartok aan het licht, en dat was het. Ze leken er vriendelijk, ten minste toen ik uitlegde dat ik op zoek ben naar een nieuw labo, maar ik heb precies niet veel vertrouwen in hun labo. Iets van Mitsubishi als ik het goed gezien heb. Positieve reacties over hun prints heb ik ook nog niet gehoord, maar het is blijkbaar wel de bekendste in Hasselt.

Iets anders heb ik niet gevonden tot ik internet had. Op de website van Fuji staat dat er een Action Shop in Hasselt is. Ik ben er gisteren even langsgefietst, maar op zondag is zo een winkel niet open. In de week rij ik er nog wel eens langs, maar ik heb nogal slechte ervaringen met de Action Shop keten.

Ik heb me laten vertellen dat er ook een Foto Masset is, maar op de website staat niets van een labo/winkel, enkel een portfolio.

Dus ik ben nog steeds op zoek naar een labo. Dit hoeft niet per sé in Hasselt zelf te zijn. Zolang ik niet te lang in de wagen hoef te zitten om er bv dagelijks/wekelijks langs te gaan.

Wat zoek ik in een goed labo:

  • Een vriendelijk mens die zijn/haar vak kent. Als ik vraag in welk kleurprofiel en in welke resolutie ik mijn beelden moet binnenleveren dan is 'standaard' geen goed antwoord.
  • Kwalitatieve prints, van Fuji ben ik nooit ontevreden geweest.
  • Vergrotingen tot minstens 45cm langste zijde.
  • Nog groter printen mag ook, met bv plotter.
  • Mogelijkheid tot opkleven op allerhande materialen.
  • Andere diensten zijn een plus. (bv minialbum met spiraal inbinden, printen op doek, enz...)

Moest het zijn dat ik ook lambda prints kan laten in de buurt, laat het me weten. Maar voor zover ken ik maar twee plaatsten waar dit kan: Schelfhout en Milo-Profi.

17 september 2007

Fotografie, fotolabo, hasselt, labo, prints

back to top