Drupal

Ik ben de voorbije dagen - of is het al weken ondertussen - beginnen experimenteren met Durpal (een CMS of Content Management System). Ik moet zeggen, ik ben ferm onder de indruk.

Mijn ervaringen in het CMS wereldje reiken niet veel verder dan een oude versie van MovableType en Wordpress - waar ik nu bijna drie jaar op draai, denk ik. En eigenlijk is Wordpress niet echt een CMS maar eerder een blogtool met wat uitgebreide mogelijkheden.

Met de beschikbare plugins en veel eigen gepruts heb ik meestal wel kunnen bereiken wat ik wou. Maar er zijn zoveel zaken die ik graag had willen doen en uittesten met Wordpress, zaken die met Drupal vanzelf lijken te gaan.

Toegegeven het heeft een dag veel geduld en leeswerk geduurd eer ik de terminologie doorhad. Na al die jaren Wordpress vraagt Drupal een heel andere manier van denken. Maar de flexibiliteit en de bestaande modules (plugins) laten alles wat je kan bedenken toe. Meer dan de moeite dus.

Ik ben er al in geslaagd om DeelTwee volledig om te zetten naar Drupal, dat na veel gevloek eigenlijk gemakkelijker was dan het leek. Ook het template systeem is zeer eenvoudig te gebruiken.

Momenteel ben ik bezig met een project dat ruimte laat voor veel experimentatie, wat wel plezant werken is. Ik zit vast nog niet halverwege de kan. Ik ben benieuwd hoe het zal lopen als er niet-standaard zaken zullen gedaan moeten worden.

Als er mensen zijn die graag een project/site willen opzetten, het is het moment, nu ik er de energie en de tijd en de goesting voor heb om te experimenteren.

7 november 2007

cms, drupal, experiment, Web

back to top