Anders bis

[!-- Begin jaarlijkse ik-wil-het-anders zeurpraat --]

Om even in te pikken op Matthieu die zegt:

Ik heb net de omgekeerde beweging gemaakt. Na lang experimenteren met Drupal heb ik uiteindelijk besloten om Wordpress te gaan gebruiken voor mijn site. [...] Het hangt er sterk van af wat je wil gaan doen. Volgens mij is een simpele blog met wat extra’s voor één persoon beter te maken met Wordpress, [...]

Dat klopt natuurlijk wel een beetje. Ik zou wellicht iedereen aanraden om voor een blog Wordpress te gebruiken. Hoewel het, als het enkel om een blog gaat, Drupal minstens even gemakklijk is. Er zit namelijk ook een blogsysteem ingebouwd en - net zoals bij Wordpress - een manier om snel pagina's aan te maken.

Het verschil zit hem denk ik in de beschikbare plugins/modules. Als je wat leuke extra's wil voor je blog dan denk ik dat je beter af bent bij Wordpress.

Wat deze site betreft, heb ik langer het gevoel dat het niet meer om louter een blog gaat. Het is wel zo begonnen, maar het is uitgegroeid tot meer. Ik zit met deze blog, een fotoblog, een fotoalbum en handvol losse pagina's. Plus nog een aantal subdomeinen.

Ik denk niet eens dat veel mensen weten dat al die dingen bestaan. Als ik ergens een URL moet opgeven zal het steeds naar de hoofdpagina zijn. Daar staat een (mooi) overzicht van alles. Maar als mensen naar mij linken is het steeds naar dedze blog.

Als je het mij vraagt ligt het probleem aan het geheel. Die is er niet. Je krijgt bijna iedere keer een andere layout voorgeschoteld en dit kan alleen maar verwarrend zijn.

Ik zeg niet dat ik ga overstappen naar Drupal. Ik zie het werk eerlijk gezegd niet zitten. Maar ik wil het wel porberen. Het zal stap voor stap moeten gebeuren over een lange periode.

De reden dat ik in de eerste plaats Wordpress heb gekozen was omwille van het gemak waarmee alles is opgezet. Maar Wordpress is niet eindeloos felxibel en ik zit nu vast. Ik wil de dingen anders, maar ik kan het niet. Dat is frustrerend.

Om nog even op Stuutekeer terug te komen:

‘t Ziet er wel gelikt uit hoor!

Dank u wel. Ik ben de design hier eerlijk gezegd ook nog niet beu. Maar de structuur wel. Het moet simpeler en alles moet meer een geheel gaan vormen. Het moet aantrekkelijker en gemakkelijker. Minder bloggig, (of juist niet?).

Ik zou het wel jammer vinden om dit template te moeten weg doen. Ik heb er veel tijd ingestoken. Ik heb altijd al een Wordpress template willen delen met de rest. Misschien gooi ik ooit deze op de markt.

Om te besluiten, het is mijn site, mijn zandbak en ik mag kasteeltjes neerpoten waar ik wil. Maar ik moet ook eens beginnen nadenken de meer professionele uitstraling die mezelf wil aanmeten.

[!-- Einde jaarlijkse ik-wil-het-anders zeurpraat --]

8 november 2007

anders, Deze Site, Web

back to top