Dai Cuigini

De vriendin had een etentje gewonnen voor 6 personen. Hasselaren Tafelen. We mochten gaan eten in Dai Cugini. Al 30 jaar Italiaanse keuken, en nog steeds lukt het hen niet.

Dai Cugini is een van de betere restaurants in de buurt - ze parkeren er zelfs je wagen - maar blijkbaar moet je een echte Hasselaar, of Italiaan, zijn om er van te kunnen genieten.

Om te beginnen werden we er niet bepaald warm onthaald. Toen we vroegen wat we precies wonnen mompelde - ik vermoed - de eigenaar in zijn Italiaans-Vlaams iets van jullie 30 euro de rest betaalt de staat. Dit laatste zal wel stad moeten zijn.

Oei, we dachten dat het gratis was. "Ja, ja, nee. Joellie die krijge 1, 2, 3 fles wijn. Vierde betalen. Zie. Bestel maar wate joellie wil." Hmmm. Enfin ja, het klonk schappelijk en we wouden onze gezellige avond niet verpesten dus lieten we het er maar bij. Foute boel dus.

De man heeft ons heel de avond als minderwaardig behandeld. "Ah, hoe gaat ie met de kindertjes.", "Hoe is het met de meisjes", "Ah, maar ze moeten het nog wat leren" (op restaurant gaan) - tegen één van zijn obers toen we niet meteen reageerden op zijn vraag wie de hapjes van de dag besteld had.

Op een bepaald moment was mijn vriendin "die meisje van 16 jaar". Hoe oud ze wel is laat ik in het midden, ik kan wel meedelen dat ik de jongste ben. "Wate een babyface zij heeft". Juist ja.

En zo ging het wel door. Maar hij laat het niet bij beledigen. "Wie breekt niet eens de regels" zei hij toen we reclameerden over de tafel rokers - jaja, binnen - naast ons. "Aja maar je, dat heeft niets te maken met het feit dat jullie geen vasten klanten zijn..." en "Maar ik dacht, joellie zijn klaar met eten, het kan toch geen kwaad".

Op het einde kregen we de reken. 30 euro per persoon moesten we betalen. Wat een fijn en gratis etentje was me dat. Hij vroeg ons nog "Ah, maar joellie gaan goed praten over ons nu, een beetje reclame maken ja!". Jaja.

Wat het roken betreft, de nodige instanties zijn verwittigd. Klachten zijn ingediend. Straffen zullen volgen.

Disclaimer: Ik heb niets tegen Italiaans-Vlaams of ander soorten Vlaams, ik heb wel iets tegen dergelijke vernederende opmerkingen en behandeling.

27 november 2007

Eten, hasselt, restaurant, roken, rokers, straf, wedstrijd

back to top