Nieuw Mac?

Ik zou mijn een nieuwe Mac willen kopen. Mijn laptop doet dat nog goed, maar het is er nog eentje van de powerbook generatie en het wordt dus steeds moeilijker om mee te kunnen.

De belangrijkste reden om een nieuwe computer te kopen is dat ik mijn laptop terug wil. Momenteel gebruik ik hem voornamelijk als desktop computer. Er hangen een paar harde schijven aan, een scherm en andere. In dichtgeklapte toestand krijgt hij het hierdoor ook zeer warm en maakt de blazer heel wat lawaai.

Ik laat ook graag al mijn vensters en software open staan als ik aan projecten bezig ben. 's Avonds gaat de laptop in slaapstand zodat ik de volgende dag samen kunnen wakker worden en onmiddellijk kunnen verder werken. Zodra ik op stap moet met de laptop breekt dat mijn workflow.

En ja, de ouderdom begint ook wat parten te spelen. Soms heb ik meerder zware programma's tegelijk nodig maar dat gaat niet altijd vlot. Meestal kan ik even iets gaan drinken terwijl ik wacht tot alle opgestart is, hetzelfde bij het afsluiten. Tijdens het werk durft hij al eens 'tijd vragen' om na te denken en verwerken.

Tijd voor een 'dedicated' desktop pc. Eentje die ik meteen als locale server kan opzetten en waar ik het bulk van het werk mee kan doen. De lapot mag dan terug meer mee op stap.

Ik heb al eens gekeken op de website van Apple. Het liefst koop ik me natuurlijk een Mac Pro. Stevig, snel, gemakkelijk uitbreiderbaar. Verschrikkelijk vreselijk duur. Ik heb wel het voordeel dat ik geen scherm, muis en toetsenbord meer nodig heb. Maar toch.

Ik was bijna overtuig een Mac Mini te kopen, maar de grafische kaart is toch niet dat. En ze worden ook niet echt gepromoot voor zwaar grafisch gebruik. Maar prijsgewijs is het een stuk voordeliger. Het zou een goede tussenoplossing kunnen zijn, maar dan ben ik binnenkort opnieuw geld aan het uitgeven.

Een andere oplossing is een iMac. Naar specificaties toe is het meer wat ik zoek. Maar ik heb al een scherm en voorlopig heb ik geen nood aan twee schermen. Denk ik.

Tips en ervaringen zijn altijd welkom.

8 januari 2008

apple, computer, mac, raad, Software, tips

back to top