Coda of TextMate

Ik gebruik nu al een tijdje TextMate als mijn editor. Er zitten een aantal features in waar ik ondertussen aan gehecht ben geraakt. Snippets en shortcuts en dergelijke. Hoewel ik nog een aantal oude gewoontes moet afleren.

Ik schrijf er nu zelfs mijn blogposts in. (Het bloggen vanuit TextMate vlot niet zo, dus er zit nog een copy-paste stap tussen.)

De proefperiode zit er bijna op en ik was van plan, zonder twijfel, een licentie aan te kopen. Maar nu doet er mij iemand aan terug denken dat er ook nog zoiets is als Coda.

Ik heb het net opnieuw wat zitten bekijken. Maar ik heb het precies wat moeilijk met het alles-in-één-venster principe. Ik vind het juist handig dat ik, op groot scherm toch, mijn vensters gedeeltelijk naast mekaar kan zetten. En zoeken naar een venster moet ik zelden doen, er is altijd wel een hoekje zichtbaar. Van heen een weer ge-ftp heb ik ook zo geen last.

Ik mis in de editor ook wat functies waar ik nu zo aan gewend ben dankzij TextMate. Maar het is wellicht allemaal een kwestie van gewoonte.

Deze week begin ik aan klein webproject. Ik zal mijn best doen Coda niet te verlaten, ik zie dan wel weer hoe het mij bevalt.

back to top