A night with the Tiger

Dit weekend zijn we met een paar vrienden naar A Night with the Tiger geweest in Hasselt. Een balzaal voorstelling met El Tattoo del Tigre en guests.

Voor het concert zelf begon kregen we met heel de zaal initiatie lessen in Samba, ChaChaCha en Mambo. Denk ik. Zo 'onder begeleiding' gaat dat allemaal vlot, maar eens we het zelf moesten doen tijdens het concert... ahum.

Het was wel een lange avond. De danslessen waren om 20u begonnen. Om 21u begon El tattoo te spelen, 3 sessies van 3 kwartier met telkens een beetje pauze tussen. Adriaan van hoof heeft dat als presentator niet slecht gedaan. Hij was een beetje flauw soms, zeker met zijn cliché Limburg moppen. En natuurlijk waren wij al het beste publiek waar ze voor gespeeld hadden. 'Nee, echt waar, zonder melig te doen.'

Adriaan heeft ook een liedje of twee gezongen. Verder waren Nele Bauwens en Tine Embrechts er ook, the usual suspects zeg maar. Pieter Embrechts kreeg de eer om na Nele Bauwens - die haar lippenstift heeft afgeveegd aan de microfoon - het podium op te stappen. Zijn lippen kregen een mooie rood-roze tint. Ik heb nog nooit een trompettist onder zijn stoel zien kruipen van het lachen.

Als special guest was Gabriel Rios een paar nummers komen zingen. Plots stonden we met alle mannen vanachter in de zaal. Alleen, verweesd. Maar het was wel goed.

Eigenlijk had ik in het geheel wat meer gezang gewild. Er werd voornamelijk door het orkest gespeeld, maar ik hoor juist zo graag die Sinatra achtige big band muziek. Het duurde ook wat lang, naar het einde toe was ik het een beetje beugeraakt. Rios was voor de meeste natuurlijk een opkikker, maar ik kon er niet ten volle meer van genieten. Voor mijn voeten hadden er last van. Zo 4 uur rechtstaan en dansen met de dame.

Ik had plots een ingeving om tijdens één van de nummer van Pieter Embrechts de videocamera van mijn GSM uit te testen. Kwaliteit is enorm laag, maar misschien geeft het je een idee van wat er te verwachten is (mensen die voor dit weekend in Antwerpen een kaartje hebben). Hij zingt Eye of the Tiger:

back to top