Spaces: sorteren op projecten

Vroeger was er Virtue Desktop voor de Mac voor het creëren virtuele desktops, of werkruimtes. Het is gemakkelijk om werk en vrije tijd te scheiden van mekaar door werk programma's te koppelen aan een bepaald desktop.

Ik heb een tijdje proberen gebruiken, lang geleden. Het leek handig en er zaten toffe effectjes op voor het wisselen van desktop, maar naast het feit dat het mijn computer wat vertraagde had het voor mij precies weinig nut.

Ik kon niet echt een 'vrije tijd/surf' desktop, een 'web ontwikkeling' desktop en een 'fotowerk' desktop maken want de verschillende programma's die ik telkens gebruik overlappen mekaar. Zo heb ik mijn web browser zowel nodig voor mijn vrije tijd als voor het webontwikkelen, enz...

Met mijn twee schermen nu lijkt het minder relevant, maar met Spaces - Apples antwoord - standaard op de Mac wou ik het toch eens proberen. Het ziet er super uit, het werk zoals je verwacht en meer. Maar nog steeds voldoet het niet aan mijn wensen.

Voor mij is het niet belangrijk op applicaties te kunnen koppelen aan virtuele desktops, maar vensters. Als ik met twee projecten tegelijk bezig ben wil ik alle vensters die hier mee te maken hebben aan elkaar kunnen koppelen.

Stel ik ben met twee webprojecten bezig. Ik heb 3 of 4 browsers openstaan + een venster per project. Een texteditor met de bestanden van beide projecten, twee (of meerdere) ftp vensters en dan nog de design bestanden.

Ik overdrijf nu natuurlijk een beetje. Maar het zou geweldig handig zijn als ik de venster van één project op een desktop zou kunnen slepen (via bv de spaces exposé) en de vensters van een ander project op een ander. Daarnaast de venster die ik voor vrije tijd surfen open heb staan op nog een derde desktop. Zo is alles mooi verdeeld en gegroepeerd.

Maar dat gaat dus niet. Tenzij ik er over gekeken heb. Ik heb geprobeerd om vanuit de spaces exposé mijn ene safari venster in een andere desktop te zetten, maar zodra ik die desktop opende sprongen alle andere vensters van Safari mee op de desktop.

Misschien voor een volgende versie?

21 januari 2008

apple, Software, spaces

back to top