Powerball

Gisteren stond ik op het punt om er eentje kopen maar ik heb het toch laten liggen. Vandaag ben ik er dan toch om gegaan. Een Powerball.

Powerball

Ik heb zo een ding een paar jaar geleden voor het eerst gebruikt. Sindsdien wou ik er ook eentje maar ik heb ze eigenlijk nooit in een winkel zien liggen tot een paar weken geleden in de North Face winkel in Hasselt. Ze hadden er wel enkel de gewone versie. Zonder teller. 

Gisteren in de A.S. Adventure kwam ik er ook tegen. Met teller deze keer. Ik moest vandaag in de buurt zijn dus ben ik snel even binnen gesprongen om eentje mee te pakken.

Het ding dient dus om de spieren in armen en vingers te trainen. Klimmers gebruiken het bv om een betere grip te krijgen, maar ook andere sporters hebben er wat aan.

Op de website staat dat het in opdracht van NASA is ontworpen zodat hun astronauten hun armen kunnen trainen. Gewichtheffen heeft niet veel zin in een toestand van gewichtloosheid.

Het idee is dat je een bal om twee assen doet draaien. Dit veroorzaakt een kracht (de middelpuntvliedende kracht) dat gelijk is aan een gewicht. 18000 toeren zou gelijk zijn aan 15kg.

Mijn vriendin was nogal sceptisch toen ik na een halve minuut doordraaien zei dat ik het al voelde in mijn arm. Tot het zelf eens uitprobeerde. Ze is er nu ook helemaal voor verkocht. 

22 april 2008

gadget, hebbeding, powerball, trainen

back to top