Multisigner

Those designers who also understand front-end development, CMS integration, and scripting will do best. Unprepared and unprofessional freelancers will do very poorly during this time. - Andy Rutledge

Hij schrijft dit in een blog post over het effect van de economische crisis op het web design en marketing landschap. Het zijn enkele voorspellingen die hij maakt over de rol van de freelancer. Oh ... en ik ben zeer professioneel.

Ik kan alleen maar hopen dat hij gelijk heeft want ook ik ontwerp, zet om naar html, integreer in een CMS (Drupal) en laat er wat jQuery op los. 

Ik ben er van overtuigd dat de web/reclame/marketing sector het minst last gaat  hebben van de crisis want nieuwe identiteiten worden opgebouwd en nieuwe campagnes moeten gevoerd worden. Al zal er wel veel materiaal gerecycleerd worden en zullen de dingen goedkoper moet.

De grote bureaus zullen er wellicht het meest van voelen, een klein professioneel bureau of zelfs een degelijke freelancer kost nu eenmaal minder. En zoals Andy Rutledge in zijn post schrijft: de kleine bureaus weten vaak ook beter hoe ze de zaken kostefficiënter kunnen doen en hoe ze hulp van buiten af kunnen inschakelen.

Langs de andere kant, één van de projecten waar ik net aan begonnen was is voorlopig uitgesteld/geschrapt wegens twee grote banken als hoofdsponsor.

gezien bij Erlend

12 november 2008

Design, developement, Web

back to top