Onderwerp Barcamp Gent

Zaterdag (29/11) is het Barcamp in Gent. Ik zal er ook aanwezig zijn, al heb ik nog geen idee wat ik er zelf zal brengen. Ik citeer even:

Barcamp is een unconference die breekt met de regels van een gewone conferentie. Barcamp wordt (bijna) ad hoc georganiseerd. Het evenement is volledig gratis, en je krijgt er nog eten bovenop, maar dat komt er natuurlijk niet zomaar. Om deze Barcamp een geslaagde editie te maken vraag ik iedereen te participeren.

Met andere woorden, als je daar bent word je verondersteld van zelf ook een presentatie te brengen, of op een andere manier mee te werken. 

Eerder dit jaar ging ik al naar de Mobile Webcamp hier in Hasselt, dat was hetzelfde principe alleen werden we er niet verplicht van actief deel te nemen. Het was uiteindelijk een heel interessante dag. 

Nu moet ik dus zelf ook iets voorbereiden, alleen heb ik geen idee wat. Ik werk nu een jaar intensief met Drupal, dus leek het mij logisch om tussen al dat ander geekness daar iets rond te doen. Maar ik  ben ook fotograaf, en ik wil dat ook niet achterop zetten.

Ik heb enkele mogelijke onderwerpen in de moderator gesmeten alwaar je kan stemmen op wat je het meest interesseert. Hier mijn voorstellen:

  • "Iedereen kan concert fotografie". Ik kan hier wel wat rond vertellen, al heb ik geen idee of ik er 20 minuten mee gevuld krijg.
  • "Basis setup van een Drupal website: installatie, modules, themeing". Hierbij zou ik vertrekken van eerder geschreven blog posts. Het grote denkwerk is dus al gedaan. Ik hoef er enkel wat meer rond te vertellen.
  • "Onmisbare Drupal modules". Eigenlijk gewoon een opsomming van mijn meest gebruikte modules. Geen idee of dit 20 minuten waard is
  • "Een nieuwsbrief systeem opzetten voor uw Drupal site met Views en Nodequeue". Dit is al wat geavanceerder, en net interessant genoeg voor 20 minuten. Maar volgens de moderator is hier minder interesse in.

Wat zouden jullie het liefst horen? Het mag ook iets anders dan wat in de lijst staat zijn.

Om een idee te krijgen wat er zo nogal op de Barcamp zal gepresenteerd worden kan je de wiki eens doornemen. 

25 november 2008

barcamp, barcampgent, barcampghent, gent

back to top