In 't nieuw

De site zit in een nieuw kleedje! RSS lezers, allemaal komen kijken!

Eens ik iets in mijn hoofd steek kan ik het moeilijk loslaten, zeker als het over eigen projecten gaat. Dit weekend was ik beginnen spelen met de layout van deze site. Tussendoor eens een paramater aanpassen via firebug.

Ik had hier al even een screenshot gezet van een eerste idee. Maar dat is het dus niet geworden. Tussendoor heb ik nog wat zitten spelen, en vandaag heb ik besloten om mijn laatste sketch verder uit te werken.

Ik ben best tevreden. Het is voor mij een behoorlijk flexibele layout, zo kan ik inhoud naar alle kanten trekken los van het eigenlijke centrale contentvlak. Kijk bijvoordeeld naar deze oude post met wat php code in. Ik kan het vlak breeder laten doorlopen voor een betere presentatie.

Zie ook een oude post over Auroville. De foto kan ik naar rechts trekken en de content laat ik er rond lopen. Uiteraard kan ik hetzelfde naar links doen, of zelfs over de hele breedte om bijvoorbeeld twee beelden te vergelijken.

Ik was het al langer beu hoe de foto's gepresenteerd werden, ik vond het maar een rommeltje boven de foto. Dat is nu allemaal in orde. 

Bepaalde zaken die ik recent gehoord en gelezen heb zijn ook blijven nazinderen. Daar heb ik Erlend (met zijn barcamp presentatie) en Wolfr (met enkele interessante links) aan te danken. Het idee is dus om vanaf nu wat meer te experimenteren met de layout van individuele pagina's.

Het eerste was nu de nieuwe layout online krijgen. Volgende stap is een upgrade naar Drupal 6. Daarna ga ik de startpagina herzien (ik zou iets live feed willen), ook de archiefpagina's ga ik anders aanpakken. Tot slot wil ik andere zaken verder integreren in de site, zoals de mediatheek

So much to do, so little time.

16 december 2008

Design, layout, sken.be

back to top