Organisatie

Ik moet dringend mijn gedachten opnemen als ik blogposts uitwerk (misschien iets voor de voice recorder app in de nieuwe iPhone OS), nu ben ik mijn openingszin weer vergeten. Het heeft wat te doen met mezelf organiseren. Ik gebruik hier tegenwoordig een aantal tools om de dingen in op te slaan, je weet wel, haal ze uit uw hoofd en doe er later wat mee.

Probleem is dat die zaken steeds opnieuw opkomen. Ik moet mezelf dan herinneren dat ik het al ergens opgeslaan heb voor later om daarna dan nog eens hetzelfde te doorlopen.

In mijn hoofd ben ik, naast mijn werk en andere zaken, bezig aan 3 projecten. Alles wat ik wil doen zit in één van die tools, maar voorlopig komen ze er niet uit.

Ik begin onderhand mijn eigen systeem wel wat door te hebben maar het zal toch een stuk beter moeten als ik effectief al die dingen gedaan wil krijgen. En als ik (nog) efficiënter wil werken. Ik ben zo geen grote planner, niet dat ik er niet goed in ben, ik hou gewoon graag mijn opties wat open. Maar deze maand zijn er een aantal lange termijn beslissingen gemaakt, als in, ik weet min of meer wat er mij het komende jaar te wachten staat. En nu moet ik daar rekening mee houden.

Enfin ja, het is allemaal zo gemakkelijk niet, en toch. Werk gerelateerde zaken dat gaat goed, dringende zaken en hoge prioriteit ook. Het probleem zit hem in de persoonlijke dingen, lage prios en soms ook vriendendiensten. Vooral die lage prios en persoonlijk dingen bouwen een achterstand op, tot het echt niet meer houdbaar is en ze een hoge prioriteit worden. Maar tegen dan heb je er ook geen plezier meer aan.

Voor sommige zaken probeer ik mezelf een schema op te leggen, maar dan wordt het een taak en dat neemt ook snel het plezier weg.

Om maar te zeggen dat ik het steeds moeilijker heb om mezelf te organiseren. Ik zou de tools willen reduceren, maar ze hebben elk hun specifieke doel. Je bent beter af met meerdere tools die iets goed doet dan één tool die al die dingen maar half doet.   

Komt daar nog bij dat ik steeds vaker op locatie werk, dus moet ik een manier vinden om al die tools in sync te houden. Ik wil kunnen thuiskomen van het werk, mijn laptop aan het netwerk hangen en de boel laten synchroniseren. De volgende dag, als ik thuis moet werken, wil ik aan dezelfde dingen kunnen werken zonder aan mijn laptop te moeten komen.

Hier komt zeker nog een vervlog op, maar het is te verscheiden om allemaal in één post te zetten.

26 maart 2009

gtd, mail, organisatie, sync, things

back to top