Potje Honing

Spammer zijn alom tegenwoordig. ik heb er de laatste weken ook steeds meer last van, in de reacties en referer spam. Ik ben duidelijk niet de enigste, ik lees steeds meer posts van mensen die op hun site geplaagd worden doro spam. Pieter heeft onlangs een mooi ideetje geopperd om de spammers met gelijke wapens te bestrijden. Enkele maanden is er effectief een project van start gegaan om het op te nemen tegen spammers, Project Honey Pot, en met succes.

<!--more-->

Project Honey Pot is open project waar iedereen met eigen webruimte aan kan meewerken. Je schrijft je in en plaats een stukje software op je server. Dit software zorgt ervoor dat er steeds nieuwe email adressen getoond worden op een bepaalde pagina. Er zit nog een hele theorie achter, maar het komt er op neer dat als deze mail adressen worden gebruikt het om spammers gaat. Honey Pot verwerkt de gegevens en probeert dan al het mogelijk te doen tegen deze spammer.

Zo hebben ze al een beruchte spammer kunnen opsporen. De man is veroordeeld voor maar liefst negen jaar cel. Niet slecht voor een project dat nog in beta draait.

Via ZDNet.be

9 februari 2005

Web

back to top