Vergeelde Boeken

Via Bruno en Michel een lijst met vergeelde boeken teruggevonden. Of, met andere woorden, een lijst met de top 20 aan onuitgelezen boeken. En om nog wat meer te vergelijken zie ook Kerygma's lijst.

<!--more-->
 1. The Little Friend, Donna Tartt. Nope, niet gelezen en het staat ook niet echt bovenaan mijn verlanglijst. Is naar verluidt ook helemaal niet zo goed als haar The Secret History, dat ik eveneens niet gelezen heb.
 2. De Ontdekking Van De Hemel, Harry Mulisch. Ik lees graag Mulisch, behalve De Aanslag dan, het kon mij absoluut niet boeien, maar verder heeft hij wel een vlotte pen. Ik heb dan ook genoten van De Ontdekking Van De Hemel. Maar hij heeft wel beter dingen geschreven.
 3. Lord of the Rings, JRR Tolkien. Hier ben ik nog in bezig. Ik zit momenteel door de eerste twee deken en voor het jaar uit is pplan ik het laatste deel ook gelezen te hebben. Het zijn wel leuke verhalen maar naar mate ik verder in het verhaal kom begin ik meer en meer beschrijvingen en liederen over te slaan. Het is me gewoon te veel, van daar even een korte pauze. Vor de rest knap werk dat je zoiets kan verzinnen.
 4. De Slinger Van Foucault, Umberto Eco. Niet gelezen, en vrij unlikely dat ik het zal lezen.
 5. The Celestine Prophecy, James Redfield. Zegt me niet direct iets.
 6. The Satanic Verses, Salman Rushdie. Nog niet, maar zal zeker gebeuren.
 7. Max Havelaar, Multatuli. Zal er nooit van komen denk ik. Iets te veel analyses over gemaakt in de lessen Nederlands vroeger. Ziet er ook helemaal niet interessant ui.
 8. De Naam Van De Roos, Umberto Eco. Deze ga ik zeker nog lezen, als ik eens de moed en de tijd vind.
 9. De Avonden, Gerard Reve. Ugh. Zo een saai boek heb ik nog nooit gelezen, hier gebeurt echt neits in.
 10. IM, Connie Palmen. Nope.
 11. De Asielzoeker, Arnon Grunberg. Zeg me weinig.
 12. Zes and the Art of Motorcycle Maintenance, Robert Pirsig. Nog nooit van gehoord, opgezocht, klink best wel interessant.
 13. Het Bureau, J.J. Voskuil. Vos. Ook nog nooit van gehoord.
 14. Wilde Zwanen, Jung Chang. Niet gelezen.
 15. Gewassen Vlees, Thomas Rosenboom. Euhm?
 16. The Da Vinci Code, Dan Brown. Geen hoogstaande literatuur, maar toch zeer vlot en plezant om te lezen. Leuk verhaal, weinig diepgang, iedaal om eens te ontspannen.
 17. De Movo Tapes, AFTh. Afth? Al wel van gehoord, maar zegt me bitterweinig.
 18. De Langverwachte, Abdelkader Benali. Niets, geen enkel belletje.
 19. Glamorama, Bret Easton Ellis. Blijkbaar is dat die kerel van American Psycho, het boek heb ik nooit gelezen maar de film vond ik alvast een ramp.
 20. Van Oude Menschen, De Dingen (enz), Couperus. Nope.

7 oktober 2005

Boeken, lezen, lijstjes

back to top