Custom Query en Tags

Iets waar ik enorm op heb zitten vloeken bij de facelift van de fotoblog zijn de archieven per tag.

In de Wordpress admin heb ik ingesteld dat er op de hoofdpagina maar één foto te zien mag zijn. Maar Wordpress trekt dit door naar alle archieven. Het gevolg hier van is dat al je per categorie of tag surt je ook maar één foto te zien krijgt.

Om dit te omzeilen gebruik ik de plugin Custom Query String, hiermee kan je per archief-type, zelfs per categorie, aanduiden hoeveel posts - in mijn geval thumbnails - er getoond zullen worden per pagina. Zeer handige plugin.

Het probleem is dat ik mijn onderverdeling voornamelijk doe met tags (Ultimate Tag Warrior), iets dat niet ondersteund wordt door Custom Query String. Het gevolg is dat er dus per tag maar één foto getoond wordt per pagina.

Bij de overschakeling naar Wordpress heb ik enorm lang gezocht naar een oplossing maar heb ik niets gevonden. Nu wou ik niet opgeven en na een dik uur Googlen heb ik dan toch een oplossing gevonden op een of andere Chinees/Japanse pagina:

In custom-query-string.php voeg je toe op lijn 52 na 'is_paged', 'is_feed' het volgende toe: , 'is_tag'.

var $conditions = array ('is_archive', 'is_author', 'is_category', 'is_date', 'is_year', 'is_month', 'is_day', 'is_time', 'is_search', 'is_home', 'is_paged', 'is_feed', 'is_tag');

Verder voeg je na het is_search rond lijn 218 een gelijkaardige is_tag gedeelte toe.

elseif ($wp_query->is_search AND $this->options ['is_search']) $this->query = 'is_search'; elseif (function_exists (is_tag) AND is_tag () AND $this->options ['is_tag']) $this->query = 'is_tag';

Veel blabla voor een simpele oplossing uiteindelijk. Ik heb het meteen ook maar op de support pagina van CQS gezet. Zo heeft iedereen er wat aan. Wel vreemd dat het zo moeilijk te vinden was.

18 november 2006

plugin, Programmeren, Web, wordpress

back to top