Little Things v5

Screenshot Fotoblog

In het kader van de grote kuis heb ik ook eens werk gemaakt van de layout van de fotoblog. Tot nu gebruikte ik een bestaande theme lichtjes aangepast naar mijn wensen. Maar dat had zo zijn beperkingen, en echt mooi was het niet.

De grootste beperking bij de vorige layout was dat als ik afweek van het horizontaal formaat de foto's niet echt tot hun recht kwamen. Lang teksten kon ik ook niet schrijven, want zo gecentreerd was dat niet echt leesbaar en de grijze balken van de achtergrond werkten nogal afleidend.

Met de nieuwe layout heb ik wat ruimte gecreëerd om te experimenteren met verschillende formaten, niet alles ziet er altijd even goed uit op een groter formaat. En ik kan nu ook gemakkelijker gerelateerde beelden samen in één post zetten.

Het menu staat nu rechts van de foto. Ik heb wat zitten sukkelen met het positioneren van de verschillende elementen, maar ik ben er uiteindelijk toch uitgeraakt. Het is wel zo dat de breedte van de site nu 1000 pixels bedraagt. Werk je dus op een resolutie 800x600 valt het menu uit het beeld en zal je even horizontaal moeten scrollen. Maar het belangrijkste, de foto, zou je altijd zonder problemen moeten kunnen bekijken.

Ik heb helaas nog niet kunnen testen in Internet Explorer (IE). Ik hoop dat er geen problemen gaan zijn, maar ik heb nogal sterk rond het boxmodel gewerkt en zou er dus niet van schrikken dat de foto's onder het menu komen te staan. Dus, IE gebruikers, kijk even of je hetzelfde krijgt als op de screenshot.

Verder is de huidige foto - net zoals vroeger - opnieuw klikbaar om door te gaan naar de vorige afbeelding. (Het heeft me wat programmeerwerk gekost, maar het zorgt toch voor aangenamer navigeren.) De reacties zitten nu verstopt achter een popup. En de tag archieven zijn ook eindelijk in orde.

18 november 2006

Design, Deze Site, Projecten, sken.be, Web

back to top