Film top 10

Het was niet zo gemakkelijk als ik dacht, zo een top 10 opstellen. Ik heb een aantal echt goede films gezien het voorbije jaar, maar toen ik alles op een rijtje zette bleek het om een 5 à 6 films te gaan. Vier plaatsjes waar ik toch even over heb moeten denken. Op Deel Twee staat een samenvatting van de, volgens ons, beste films van 2008. No Country for Old Men is daar als grote winnaar uit gekomen.  Hieronder vind je mijn top 10.

  1. The Dark Knight
  2. There Will Be Blood (wat een einde!)
  3. Wall•E
  4. No Country for Old Men
  5. Burn After Reading
  6. Juno
  7. Iron Man
  8. Sweeney Todd
  9. Atonement
  10. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Een aantal films die ik niet gezien heb, en die ongetwijfeld mijn top zouden beïnvloed hebben: Happy-Go-Lucky, Darjeeling Limited, Into the Wild, Vicky Christina Barcelona, Le Silence de Lorna, "Lust, Caution", In Bruges, 3:10 to Yuma

10 januari 2009

Film, lijstjes

back to top