WijWordenEenBeetjeMeerDokterInEcuador

Een week geleden is de zus voor haar stage geneeskunde vertrokken naar Ecuador. 3 maanden land mag ze daar mee draaien in het ziekenhuis. De avonturen (ze zijn met 3) kan je volgen op hun blog Wij Worden Een Beetje Meer Dokter In Ecuador.

Zo weet ik dat goed zijn aangekomen, dat ze haar eerste dag twee keizersnedes heeft geassisteerd, en dat de vrouwen daar op een rijtje bevallen en dat ze geen lawaai mogen maken.

Helaas hebben ze nu, een week later al hun eerste tegenslag gehad. Ze kwamen terug van een weekendje zee en werden, toen ze bijna thuis waren, overvallen door twee gewapende jonge gasten. Mijn zus heeft zich goed verdedigd en zou één van de jongens in de maag gestampt hebben, maar één van de meisjes is toch heel wat kwijt.

Natuurlijk staat hun veiligheidsgevoel nu op nul. Hopelijk zet dit nu geen domper op de rest van hun 3 maanden daar. 

19 oktober 2009

zus

back to top