Zelfmoord

Zelfmoord

Zucht. Een druk weekend achter de rug, en ben nu net terug van mijn jury. Vandaag besteed ik aan niets doen en opruimen. De week voor een jury heeft alles nogal de neiging om te blijven rond slingeren.

Mijn jury was eigenlijk nog wel redelijk, behalve mijn stilleven dan. Maar in het kader van mijn vorige jury, dat behoorlijk slecht was, was het vandaag eigenlijk een beetje teleurstellend gezien ik nog het een en ander op te halen had. Behoorlijk vervelend zo maar twee jury. Als het tegenvalt heb je maar één kans om op te halen. Hadden ze iets milder geweest op mijn stilleven had ik goed gezeten, maar nu sta ik eigenlijk nog steeds net negatief. Denk ik. Alles zal dus van mijn eindwerk afhangen (waar, als ik op tijd begin, ik wel vertrouwen in heb).

In bovestaande foto zouden de woorden "emotie, herinnering en actie" in terug te vinden moeten zijn. Ze vonden het een sterk en dramatisch beeld, maar gezien de dramatiek was de afdruk eigenlijk nog iets te grijs (wat ik zelf absolute kwatsch vind, maar goed). En ja, technisch moet het ook goed dus daar verlies je dan weer veel punten mee.

Mijn kleuren foto van Isanbul was prima, de zwart-wit foto was ok. Vreemd, gezien ik meestal omgekeerde reacties kreeg.

Verder was er nog architectuur (op dia, met TC) dat dik in orde was. Ik zal eens zien om een scan te maken. Mijn sportportret was ook prima (komt later wel). Mijn mode reeks daarentegen was iets minder. Een mengeling van sterke en minder goede beelden, wat uitbalanceert op een matig cijfer. Jammer, want eigenlijk was ik er zelf wel een beetje tevreden over, wat absoluut niet vaak gebeurt.

Tot slot was het licht van mijn stilleven niet goed. Het paste niet bij het beeld dat ik probeerde te maken, 't is dat ze zo goed weten wat ik in mijn hoofd heb. Het vervelende hieraan is dat ik twee slechte cijfers krijg (eentje voor de dia en eentje voor de aafdruk) terwijl het eigenlijk twee keer over dezelfde foto gaat. Hopelijk houden ze hier rekening mee bij het optellen.

Al bij al niet slecht, maar toch teleurgesteld. Dan ga ik nu een boterham eten en naar een disfunctioneel familie kijken. Oh, en vorige keer helemaal vergeten. Ik heb nog een album van Istanbul opgezet, voor zij die meer willen.

back to top