Noir 1

Noir

Zo, de eerste van mijn eindwerk. Ik had niet echt nagedacth over een naam voor de reeks dus ik ga het gemakkelijkheidshalve houden op Noir. Ik heb blijkbaar ook vrij hoge verwachtingen gecreëerd bij sommige mensen met mijn uitleg, bij deze wil ik die verwachting een beetje doorprikken. Hopelijk zal je niet te teleurgesteld zijn.

Over deze foto hebben ze niet echt gesproken, hoewel ze deze wel een beetje in dezelfde lijn legden als de derde uit de reeks, te weinig inkleding. Zelf is het niet echt de foto die ik in de reeks wou steken, maar om een goed geheel te vormen moet je vaak een compromis sluiten en een foto die je minder vind (dan een andere) er in steken ten voordele van de reeks. Mijn (twee andere) favoriet(en) zet ik later nog wel eens online.

Ik heb ook net de hele reeks nog eens overlopen op de computer, en de foto die ze gebruikten als voorbeeld van te veel zwart: wel blijkbaar zit er in mijn beeld (op mijn gecallibreerd scherm) wel redelijk wat detail. De fout ligt dus in het labo, waar ze die detail er niet hebben uitgehaald. Natuurlijk is dit geen uitvlucht (bij ons toch niet) want (zo beweren ze toch) da moet je dat maar zien en weigeren om te betalen. Tjah. Vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan, hoewel ik dit toch al 1 keer gedaan heb (mijn zwart-wit foto's waren bruin/sepia, wat ook meer opvalt dan een detail dat bijna niet te zien is).

Meer uitleg over mijn eindwerk vind je terug bij A Killing. Model: Moniek.

Voor de techneuten, alle foto's - zowel binnen als buiten - zijn gemaakt met mijn enigste lichtbron (naast daglicht buiten): mijn SB-600 flits in slave-mode.

back to top