26 weken

De zwangerschap lijkt op het moment stabiel. We zijn ondertussen al door de helft van week 26, nog een paar dagen en we zitten aan 27 weken. 

Het was voor mij een behoorlijk zware week, ik mag dan wel freelancer zijn, 4 van de 5 dagen werk ik op locatie. Het was dus een evenwicht zoeken tussen werk, thuis en ziekenhuis. Voor mijn vriendin was het een heel eenzame week. Vorige week had ik nog verlof dus kon ik veel bij haar zijn, nu moeten we op één of andere manier verder. 

Maandag werd er voorzichtig een nieuwe baarmoederhals meting gedaan, met het risico van de vliezen te scheuren als de situatie erger zou zijn. Een spannend moment, maar blijkt dat de tunnel van een week geleden ingestort is. Pas op, de funneling is er nog, maar door de verminderde druk plakken de wanden voor een stuk tegen mekaar.

Bovenaan zie je nog een klein driehoekje (iets groter dan op het beeld uit de vorige post) en daaronder zie je een lijntje lopen waar eerder de tunnel was. Gezien de omstandigheden goed nieuws.

Als de situatie zo blijft, zitten we veilig, maar het is allemaal zeer onvoorspelbaar. Voorlopig blijft mijn vriendin in het ziekenhuis waar ze nu ligt. De medicatie is verminderd, weeënremmers en slaappillen krijgt ze enkel nog op verzoek, dit om gewenning te voorkomen. Ook de strenge platte rust is geschrapt, ze mag nu kort het bed uit voor de plas en de was.

De verhuis naar een gespecialiseerd ziekenhuis blijft nog even uit, op dit moment is het iets belangrijker dat ze op een plaats ligt waar ze zich comfortabel en stressvrij voelt. Er is wel nog gesproken over de verschillende opties.

Oorspronkelijk zou ze naar de MIC (Maternal Intesive Care) afdeling van het UZ in Antwerpen gaan. Dit had vooral te maken met de gynaecoloog die daar ook geassocieerd is, hij kent de prof en hij mag daar binnen. Maar Hasselt - Antwerpen is toch een heel eind. Als mijn vriendin daar zou moeten blijven, zien we mekaar enkel in het weekend.

Natuurlijk zijn er ook alternatieven. Daarom is er na wat overleg besloten dat, als de situatie zich voordoet, ze verhuist naar de MIC afdeling in Genk. Die 4 dagen op locatie werken doe ik in Genk, en Hasselt - Genk is ook geen grote afstand. Zo kunnen we mekaar even vaak zien en blijft het stresspeil laag.

Met de baby gaat het nog steeds prima. De echo op maandag leerde ons dat ze ondertussen 1kg weegt en 35cm groot is.

We willen nogmaals iedereen bedanken voor de vele steun. We vragen wel om nog even te wachten met bezoek, veel lawaai en veel volk prikkelt niet alleen de baby, maar ook de buik. 

8 augustus 2009

baby, dochter, zwangerschap

back to top